Zwangerschapscursus

Om je voor te bereiden op je bevalling en de komst van je baby kun je een zwangerschapscursus volgen.
Het volgen van een cursus biedt een groot aantal voordelen: je oefent bepaalde technieken die je kunnen helpen bij de bevalling, je krijgt praktische informatie over alles wat met een zwangerschap en baby’s te maken heeft en je kunt je gevoelens en ervaringen uit wisselen met je medecursisten.
Er is een grote verscheidenheid aan cursussen.
Als je een cursus wilt volgen, kun je het beste datgene kiezen wat je het meest aanspreekt.
Hieronder een overzicht van een aantal mogelijkheden in de buurt van Zwolle:

Fysiotherapie bekken & Bodem

Vooral tijdens de zwangerschap en de bevalling is het belangrijk dat je een goede houding aanneemt en de spieren in je lichaam op de juiste manier gebruikt. Hier leer je bewust te zijn van je houding en manier van bewegen en d.m.v. ademhalingstechnieken en ontspanning je goed voor te bereiden op de bevalling. Tevens bij klachten van je bekken, rug en bekkenbodem.

Zwanger en Fit

Het ZwangerFit® concept bestaat uit een cursus van 10 weken waarin zwangerschapsbegeleiding en fitness worden gecombineerd.. Tijdens onze groepslessen ga je verantwoord en gericht bewegen aan de hand van een persoonlijk trainingsprogramma. Naast fitnessonderdelen  zijn hier ook bekkenbodem- ,ademhalings- en ontspanningsoefeningen in opgenomen. Zo blijf je in een voor jouw optimale conditie en word je goed voorbereid op jouw bevalling.  Er is ook de mogelijkheid een partneravond te volgen, deze is onderdeel  van de cursus.

Na de bevalling is er onze MoederFitcursus, verantwoord herstellen, de sportieve brug tussen bevalling en het weer hervatten van je dagelijks bezigheden en sport.

De cursussen worden gegeven op meerdere locaties in Zwolle door YVLO- ZwangerFit® docenten.

Kijk voor meer informatie of aanmelding op www.zwangerfitmoederfitzwolle.nl  of bel 038-4654000 (FysioZwolle)

Samen Bevallen
Cursus om je samen voor te bereiden op de bevalling, met uitgebreide informatie over de bevalling en praktische tips. www.samenbevallen.nl
Carla Dusseljee, email: zwolle@samenbevallen.nl

Haptonomie
Leer van de tast en het gevoel. Een individuele cursus op basis van contact maken met de baby tijdens de zwangerschap, samen met je partner.

– Nienke Mellink: www.dezevenderichting.nl
– Frida van den Berg: www.haptonomie-zwolle.nl

Yoga
ontspanningsoefeningen, leren van verschillende ademtechnieken ter voorbereiding op de bevalling.
– Carolyn van de Wijngaert-Swart: www.yogazwolle.nl

Embrace Birth: embrace birth.nl

Zwanger? We ontmoeten je graag in onze praktijk!

Afspraak maken