Een bijzondere, spannende tijd breekt aan...

Informatie avond

Een aantal keren per jaar organiseren wij een voorlichtingsavond voor de zwangere en partner (groepsvoorlichting). Wij nodigen dan alle zwangere vrouwen en partners uit voor deze bijeenkomst. Dat zal doorgaans rond de 30ste week zijn.

Aan de hand van een presentatie nemen wij de bevalling door en de rol van de verloskundige daarbij. We adviseren wanneer je moet bellen, hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling en wat je kunt doen om met de pijn om te gaan. Daarbij bespreken wij ook de mogelijkheden van medicamenteuze pijnbestrijding.

We praten over het kraambed, over de voeding voor je baby en er is volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Op deze avonden werken we samen met de GGD en de kraamzorg. Dit zijn afwisselend de kraamzorg organisaties van de Kraamvogel, Naviva en Monique Boer. 

Aanmelden

Voor ons is het prettig als je van te voren laat weten of je komt. Je kunt je aanmelden bij onze assistentes aan de balie, of telefonisch.

De informatieavonden zullen online via Zoom plaatst vinden. De presentatie wordt over 2 avonden verdeeld:

  • een gedeelte met de verloskundige alleen; hier bespreken we alles rondom de bevalling.
  • een gedeelte samen met de verloskundigen, de kraamzorg en de GGD; Hierbij informeren we je over de periode tijdens de kraamweek. De GGD zal informatie over de periode op het consultatiebureau toelichten. De kraamzorg geven informatie over de rol en de ondersteuning van de kraamzorg tijdens de kraamweek.

De avonden zullen maximaal 1,5 uur duren. 

Op de volgende data in 2023 geven wij de informatie avond;

Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur.

  • 03-10: De bevalling
  • 24-10: De kraamtijd + GGD Monique Boer

  • 07-11: De bevalling
  • 28-11: De kraamtijd + GGD en de Kraamvogel

  • 07-12: De bevalling
  • 14-12: De kraamtijd + GGD en Naviva

Video’s

Van de belangrijkste informatie die besproken wordt tijdens de informatieavonden hebben we video’s opgenomen. Je kunt ze hieronder bekijken. Heb je vragen nav de filmpjes, dan kan je altijd op het spreekuur om uitleg vragen.

Zwanger? We ontmoeten je graag in onze praktijk!

Afspraak maken