Doe het rustig aan en geniet!

Kraamvisites

Ook na de bevalling zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid en welzijn van jou en je kindje. Daarom komen wij in principe om de dag even op bezoek, tot de 7de, 8ste of 10de dag. Wij kunnen dan de baby goed controleren en eventuele vragen beantwoorden.

Na de bevalling spreken we met je af wanneer we weer langskomen. Als je in het ziekenhuis bent bevallen, onder begeleiding van de gynaecoloog, is het prettig dat je ons even belt wanneer je naar huis gaat.

Op bezoek

Normaal gesproken komt onze dienstdoende verloskundige langs tussen 09.00  en 13.00 uur. Als er rond die periode toevallig een bevalling plaatsvindt, kan het voorkomen dat de visite pas na 15.00 uur wordt gedaan. Natuurlijk kun je ons bij vragen of problemen altijd bellen.

Wij bespreken tijdens de visite de gang van zaken, met jou (en je partner) en met de kraamverzorgende. Hoe gaat het met jou, met de baby en met de borstvoeding (als je die geeft).

Omdat wij het ook belangrijk vinden dat we de bevalling nabespreken, komt de verloskundige die daar bij was minimaal één keer bij langs in de kraamtijd.

Nacontrole

Ongeveer 6 weken na de bevalling mag je bij ons langskomen voor een nagesprek of nacontrole. We kunnen dan de zorg van onze praktijk afsluiten. We bespreken de bevalling nog eens en we controleren nog een aantal zaken.

Deze nacontrole is niet verplicht. Maar als je nog vragen hebt, nog last hebt van hechtingen of als er nog bloedverlies is, is het aan te raden om wel te komen.

Zwanger? We ontmoeten je graag in onze praktijk!

Afspraak maken