Doe het rustig aan en geniet!

Andere betrokkenen

Wij zijn niet de enige zorgverleners die je spreekt in de kraamtijd. Naast de kraamverzorgende zie je ook de wijkverpleegkundige en soms de huisarts of de lactatiekundige aan je bed.

Kraamverzorgende
De kraamverzorgende ondersteunt ons tijdens de thuisbevalling en helpt jou met het voeden en de verzorging van de baby. Ook doet ze controles bij jou en je kind.

Wijkverpleegkundige
Nadat de baby is aangegeven bij de Burgerlijke Stand wordt het consultatiebureau op de hoogte gesteld. Dan komt rond de 5de dag de wijkverpleegkundige langs voor de hielprik en de gehoorscreening bij de baby.

Tussen dag 10 en 14 komt de wijkverpleegkundige nog eens langs om de baby te wegen en informatie te geven over het consultatiebureau. Vanaf dat moment wordt de zorg voor je kindje door het consultatiebureau van ons overgenomen.

Huisarts
In Zwolle komen niet alle huisartsen standaard langs voor een kraamvisite. Als je huisarts niet langskomt , maar je stelt dit toch op prijs, dan kun je dit natuurlijk altijd even aangeven. In sommige gevallen overleggen wij aan het kraambed met de huisarts. Bijvoorbeeld in geval van koorts.

Als wij je bevalling hebben begeleid, maken we een samenvatting van het verloop van de bevalling voor de huisarts. Deze krijg je van ons tijdens de eerste thuisvisite. Het is verstandig om deze brief bij de huisarts af te (laten) geven, in de eerste week na de bevalling.

Als je onder begeleiding van de gynaecoloog bent bevallen, krijg je een vergelijkbare brief mee van het ziekenhuis voor zowel de huisarts als voor ons. Die nemen we mee tijdens de eerste thuisvisite. De brief voor de huisarts mag je zelf (laten) afgeven.

Lactatiekundige
Borstvoeding is de beste voeding voor ieder kind. Maar het geven van borstvoeding gaat lang niet altijd vanzelf. Goede ondersteuning is erg belangrijk. Je kunt voor hulp in eerste instantie bij ons en de kraamverzorgende terecht.

Als er toch problemen ontstaan kan een lactatiekundige uitkomst bieden. Zij is opgeleid om te kunnen adviseren en begeleiden bij het geven van borstvoeding. Ze kan ingeschakeld worden bij problemen met het aanleggen, bij borstweigeren, pijnklachten, terugkerende borstontstekingen en onvoldoende groei bij de baby.

Zwanger? We ontmoeten je graag in onze praktijk!

Afspraak maken