Heb je een kinderwens? Laat je informeren!

Kinderwens

Waarschijnlijk heb je al nagedacht over hoe het leven zou zijn met (nog) een kindje. Misschien heb je zelfs al wat leuke namen opgeschreven, of een kinderkamer aangewezen. Dat is volkomen begrijpelijk. Toch zijn er ook andere aspecten waar je stil bij zou moeten staan, voordat je zwanger wordt. De gezondheid van jou en jouw partner bijvoorbeeld. Jullie geven het kindje namelijk een goede start door gezond te leven.

Wanneer je zwanger bent krijg je van allerlei kanten adviezen om de zwangerschap zo goed mogelijk uit te dragen. Vóór de zwangerschap gelden er echter ook al leefregels die er voor kunnen zorgen dat je misschien sneller zwanger wordt en daarna de zwangerschap zo gezond mogelijk verloopt.

Gezonde leefstijl

De wetenschap is inmiddels behoorlijk ver in het achterhalen wat de invloed is van een gezonde leefstijl van de ouders op het nog niet verwekte kindje. Het komt erop neer dat een gezonde de leefstijl van vader en moeder de kans vergroot op een goed verloop van de zwangerschap. Voor zowel moeder als kind.

Om deze reden bieden wij binnen de praktijk het kinderwens spreekuur aan. Dit spreekuur is specifiek bedoeld voor stellen met een zwangerschapswens. Heb je vragen over gezond zwanger worden, eetgewoontes, leefgewoontes of de invloed van ziektes en/of afwijkingen bij jezelf, jouw partner of familieleden, dan kun je bij ons terecht.

Aan de linkerkant zie je een aantal onderwerpen die betrekking hebben op een gezonde leefstijl.

Zwanger? We ontmoeten je graag in onze praktijk!

Afspraak maken